ПИСАТЕЛИ ОД ОСУМ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ ГОСТУВААТ НА ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА БУКСТАР

Под мотото „Храбри нови зборови“/Brave new wor(l)ds“, денеска се отвора осмото издание на фестивалот на европската литература Букстар (Книжевни ѕвезди) … Продолжи со читање ПИСАТЕЛИ ОД ОСУМ ЕВРОПСКИ ЗЕМЈИ ГОСТУВААТ НА ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА БУКСТАР