Музика

Категорија
1255Вести

КОНЦЕРТ НА ИТАЛИЈАНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР КАМПАНИА СО МАКЕДОНСКИ МУЗИЧАРИ ВО СКОПЈЕ

МИ СЕ ВРАТИЈА НАЈУБАВИТЕ СПОМЕНИ, РЕЧЕ ЌЕРКАТА НА КОМПОЗИТОРОТ КИРЕ КОСТОВ, АНА, ПО КОНЦЕРТОТ КОЈ СЕ ОДРЖА ВО НЕГОВА ЧЕСТ

НИ ДАДОВТЕ МАНДАТ ОД ЧЕТИРИ ГОДИНИ, НЕ ВИ ДАДОВМЕ СЕНДВИЧИ ЗА ДА ДОЈДЕТЕ, РЕКОА ДАЦ И АЛЕКСАНДАР НА КОНЦЕРТОТ ВО ГТЦ ВО СКОПЈЕ

НАЈГОЛЕМ СОБИР НА ДИЏЕИ ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА – „ХАЈНЕКЕН“ ГО СЛАВИ 150. РОДЕНДЕН СО ЖУРКА СО 150 ДИЏЕИ ВО ГРАДСКИ ПАРК ВО СКОПЈЕ

СКОПСКИОТ ФЕСТИВАЛ ЅИРНИ ОД ОВАА ГОДИНА ЌЕ ЈА ДОДЕЛУВА НАГРАДАТА „ДАНЧО ЧЕВРЕСКИ“ ЗА НАЈДОБАР КРАТОК ФИЛМ

ФОЛКЛОРНО-КЛАСИЧНА СИМБИОЗА НА „ТАНЕЦ“ И НАЦИОНАЛНАТА ОПЕРА И БАЛЕТ ВЕЧЕРВА ВО СКОПЈЕ