Вести

Категорија
2443Вести

НАУЧНИЦИТЕ ПОЧНУВААТ ПРОЕКТ НА „ОЖИВУВАЊЕ“ НА ИСЧЕЗНАТИОТ ТАСМАНИСКИ ТИГАР

УКРАИНЦИТЕ ЌЕ ИГРААТ ФУДБАЛ СРЕДЕ ВОЈНА, НА СТАДИОНИТЕ ЌЕ МОРА ДА ИМА СКРИВНИЦИ

СУПЕРФАН НА „РОЛИНГ СТОУНС“ БИЛ НА НАД 200 КОНЦЕРТИ И ПОСЕДУВА 200.000 ПРЕДМЕТИ ПОВРЗАНИ СО ГРУПАТА

ВО АРГЕНТИНА ПРОНАЈДЕНИ ОСТАТОЦИ ОД МАЛ ОКЛОПЕН ДИНОСАУРУС КОЈ ЖИВЕЕЛ ПРЕД 100 МИЛИОНИ ГОДИНИ

СЕУЛ ЌЕ ГИ ЗАБРАНИ ПОЛУПОДРУМСКИТЕ СТАНОВИ ПРОСЛАВЕНИ ВО ФИЛМОТ „ПАРАЗИТ“ ПО ПОСЛЕДНИТЕ ФАТАЛНИ ПОПЛАВИ

ПРВОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛОТ „ЕГНАТИЈА ИСКЕЈП“ ЌЕ СПОИ МУЗИКА, ХРАНА И ПРИРОДА

„ЦРНИЛА РЕМИКС“ НАГРАДЕНА ЗА НАЈДОБРА ТЕАТАРСКА МУЗИКА НА ФЕСТИВАЛОТ НИШВИЛ

СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ИЗБИРА ЕДЕН УЧЕСНИК ПРЕКУ ПОЕТСКОТО ЧИТАЊЕ „ОТСКОЧНА ДАСКА“

УЛИЧНОТО СПИСАНИЕ „ЛИЦЕ В ЛИЦЕ“ ОДБЕЛЕЖУВА 50 ИЗДАНИЈА И 10 ГОДИНИ ИЗЛЕГУВАЊЕ