„РЕНО“ ЈА ПРЕТСТАВИ МАРКАТА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА „АМПЕР“, ПРВИОТ МОДЕЛ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА ВО СЛОВЕНИЈА