Битолски театар

Таг
5Вести

БИТОЛСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР ЌЕ ЈА ПОСТАВУВА „НА ДНОТО“ ОД ГОРКИ ВО РЕЖИЈА НА КЕНДРИМ РИЈАНИ

ПРВЕНЕЦОТ НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР ПЕТАР ГОРКО И НИКОЛА ПРОЈЧЕВСКИ СЛАВАТ ЈУБИЛЕЈ СО „ВУЈКО ВАЊА“

БИТОЛСКИТЕ АКТЕРИ МУ ЈА ПОСВЕТИЈА ПОБЕДАТА НА ФЕСТИВАЛОТ „СТОБИ“ НА ПОЧИНАТИОТ РЕЖИСЕР ИГОР ВУК ТОРБИЦА

75. РОДЕНДЕН НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР ГО ПРОСЛАВИВМЕ ВО КИНА СО ОВАЦИИ, ВЕЛИ ЕКИПАТА НА „ДЕТЕТО СОНУВА“