ВОЕНИОТ ВЕТЕРАН КОЈ СОБРА 30 МИЛИОНИ ФУНТИ ЗА БРИТАНСКАТА ЗДРАВСТВЕНА СЛУЖБА ДОБИ 125.000 ЧЕСТИТКИ ЗА 100. РОДЕНДЕН