АМЕРИКАНСКИ ДИПЛОМАТИ ГО ОДБЕЛЕЖАА ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК КАЖУВАЈЌИ МАКЕДОНСКИ ПОГОВОРКИ