Египет

Таг
21Вести

ЕГИПЕТ ЈА ОТВОРИ РЕНОВИРАНАТА АВЕНИЈА НА СФИНГИТЕ ВО ЛУКСОР, ИЗГРАДЕНА ПРЕД 3.000 ГОДИНИ

ВО ЕГИПЕТ ОТКРИЕН ЕДЕН ОД ЧЕТИРИТЕ ИЗГУБЕНИ СОНЧЕВИ ХРАМОВИ СТАР 4.500 ГОДИНИ

ЕГИПЕТ ПОДГОТВИ ПЛАН ЗА ОБНОВА НА ИСТОРИСКИОТ ДЕЛ НА КАИРО, КОЈ ЗАБРЗАНО ПРОПАЃА

ОТКРИЕНА ПРВА ЕГИПЕТСКА МУМИЈА НА БРЕМЕНА ЖЕНА

АРХЕОЛОЗИТЕ ОТКРИЈА ЕГИПЕТСКА ПОМПЕЈА, СКРИЕНА 3.400 ГОДИНИ

ОСТАТОЦИ ОД ХРИСТИЈАНСКИ ЦРКВИ ОД 5. ВЕК ОТКРИЕНИ ВО ПУСТИНА ВО ЕГИПЕТ

ВО ЕГИПЕТ ПРОНАЈДЕНА НАЈСТАРАТА ПИВАРНИЦА НА СВЕТОТ

ДРЕВНИ МУМИИ СО ЗЛАТНИ ЈАЗИЦИ ПРОНАЈДЕНИ ВО ЕГИПЕТ

ЕГИПЕТ ОТКРИ УШТЕ 50 САРКОФАЗИ СТАРИ 3.000 ГОДИНИ ЗА КОИ ВЕРУВА ДЕКА ЌЕ ЈА СМЕНАТ ИСТОРИЈАТА

БАРАВМЕ МАКЕДОНСКА АКТЕРКА ЗА УЛОГАТА НА КЛЕОПАТРА, АМА НЕ НАЈДОВМЕ, ВЕЛИ ГАЛ ГАДОТ