ДОАЃА СЕЗОНАТА НА САРМИ, СЕ ПОЈАВИЛА ПРЕД 3.000 ГОДИНИ ВО ЕРМЕНИЈА, ПА ЈА РАШИРИЛЕ ОСМАНЛИИТЕ