СВЕТОТ Е ПРЕД ДЕЦЕНИЈА НА ТРАНЗИЦИЈА – НАУЧНИЦИТЕ ИЗЛЕГОА СО РЕШЕНИЈА КАКО ДА СЕ ПРЕПОЛОВИ ЕМИСИЈАТА НА ШТЕТНИ ГАСОВИ ДО 2030