Хималаи

Таг
9Вести

ГЕРМАНСКИ ПЛАНИНАР ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА ГО ИСКАЧИ ЕВЕРЕСТ БЕЗ ШЕРПАСИ И КИСЛОРОД

НА ХИМАЛАИТЕ СЕ ПРАВИ НАЈТВРДОТО СИРЕЊЕ НА СВЕТОТ КОЕ МОЖЕ ДА СЕ ЈАДЕ И ПО 20 ГОДИНИ

БУТАН ЗА 16 ДЕНА ГИ ВАКЦИНИРАШЕ РЕЧИСИ СИТЕ ВОЗРАСНИ ЖИТЕЛИ, ВОДЕЈЌИ СЕ ОД БУДИСТИЧКА АСТРОЛОГИЈА

ЕЗЕРО ВО ИНДИСКИТЕ ХИМАЛАИ КРИЕ СТОТИЦИ ЧОВЕЧКИ СКЕЛЕТИ, ЧИЕ ПОТЕКЛО ГИ ЗБУНУВА НАУЧНИЦИТЕ СО ДЕЦЕНИИ

81-ГОДИШЕН ШПАНЕЦ ВО ОБИД ДА СТАНЕ НАЈСТАРИОТ ЧОВЕК КОЈ ГИ ИСКАЧИЛ 14-ТЕ НАЈВИСОКИ ВРВОВИ НА СВЕТОТ

ВРВОВИТЕ НА ХИМАЛАИ ВИДЛИВИ ЗА ПРВПАТ ВО 30 ГОДИНИ ОТКАКО КАРАНТИНОТ ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО ВО ИНДИЈА

ХИМАЛАЈСКИОТ ВОЛК КОЈ СЕ АДАПТИРАЛ НА ЖИВОТ СО НИСКО НИВО НА КИСЛОРОД ЌЕ СТАНЕ ПОСЕБЕН ВИД

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ ЗАБРЗАНО ГИ ТОПАТ ГЛЕЧЕРИТЕ НА ХИМАЛАИ

ПЛАНИНАРСКИ ПОДВИЗИ КОИ ОСТАНУВААТ НЕОСТВАРЕНИ ОД ЧОВЕКОТ