Индија

Таг
36Вести

ИНДИСКА АКТЕРКА ИЗБРАНА ЗА НОВА МИС УНИВЕРЗУМ, НАСТАНОТ СЕ ОДРЖА ПОСЛЕ ПОЛНОЌ

ЕЗЕРО ВО ИНДИСКИТЕ ХИМАЛАИ КРИЕ СТОТИЦИ ЧОВЕЧКИ СКЕЛЕТИ, ЧИЕ ПОТЕКЛО ГИ ЗБУНУВА НАУЧНИЦИТЕ СО ДЕЦЕНИИ

ПРСТЕН СО 12.638 ДИЈАМАНТИ ПОСТАВИ НОВ ГИНИСОВ РЕКОРД

УЧИТЕЛ ОД ИНДИСКО СЕЛО ИЗБРАН ЗА НАЈДОБАР НА СВЕТОТ, ПОДАРИ ПОЛОВИНА ОД ПРЕМИЈАТА ОД МИЛИОН ДОЛАРИ

НОВА АВТОБУСКА ЛИНИЈА ЌЕ ГИ ПОВРЗЕ ИНДИЈА И ЛОНДОН, ПАТУВАЊЕТО НИЗ 18 ДРЖАВИ ЌЕ ТРАЕ 70 ДЕНА

БРОЈОТ НА ЗАГРОЗЕНИТЕ ТИГРИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ВО ПЕТ ДРЖАВИ ЗА 10 ГОДИНИ

ТАЏ МАХАЛ СЕ ОТВОРА ПО ТРИ МЕСЕЦИ, МЕСТО 80.000 ЌЕ МОЖАТ ДА ВЛЕЗАТ 5.000 ЛУЃЕ НА ДЕН