ЕВРОПСКА УНИЈА ЌЕ СЕ ОБИДЕ ДА СТАНЕ ЈАГЛЕРОДНО НЕУТРАЛНА ДО 2050 И УСВОИ ЗЕЛЕН ПЛАН ОД 100 МИЛИЈАРДИ ЕВРА