НА ДНОТО НА БАЛТИЧКОТО МОРЕ ПРОНАЈДЕНА НАЈСТАРАТА МЕГАСТРУКТУРА ИЗГРАДЕНА ОД ЛУЃЕТО ВО ЕВРОПА