АМЕРИКАНЕЦ СТАНА ПРВ ЧОВЕК КОЈ САМ ГО ПРОПЕШАЧИЛ АНТАРКТИК, ЗА 54 ДЕНА ПОМИНАЛ 1.500 КМ