ДА ЈА СПАСИМЕ ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА ОД ОЧАЈ, ВЕЛАТ ОД БИТОЛСКОТО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ „ТАКИ ДАСКАЛО“, КОЕ ОРГАНИЗИРА КРЕАТИВЕН ДЕН