ЛИТИУМСКИТЕ ПОЛИЊА ВО ЈУЖНА АМЕРИКА СЕ ЖИВОПИСНИ, НО ДОАЃААТ СО ВИСОКА ЦЕНА ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА