ЕГИПЕТ ЈА ОТВОРИ РЕНОВИРАНАТА АВЕНИЈА НА СФИНГИТЕ ВО ЛУКСОР, ИЗГРАДЕНА ПРЕД 3.000 ГОДИНИ