АМЕРИКАНСКИ НУРКАЧ СЕ СПУШТИ ДО РЕКОРДНА ДЛАБОЧИНА ВО ТИХИОТ ОКЕАН И ТАМУ ПРОНАЈДЕ ПЛАСТИЧЕН ОТПАД