мумија

Таг
3Вести

АРХЕОЛОЗИТЕ ГО СОЗДАДОА ЛИЦЕТО НА НАЈПОЗНАТАТА ПЕРУАНСКА МУМИЈА, ДЕВОЈКА КОЈА БИЛА ЖРТВУВАНА ПРЕД 500 ГОДИНИ

ВО ЕГИПЕТ ПРОНАЈДЕНА ПОЗЛАТЕНА МУМИЈА, КОЈА Е ЕДНА ОД НАЈСТАРИТЕ ДОСЕГА

ОТКРИЕНА ПРВА ЕГИПЕТСКА МУМИЈА НА БРЕМЕНА ЖЕНА