ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ ТРИБИНА ПОСВЕТЕНА НА ГРЧКИОТ ПИСАТЕЛ НИКОС КАЗАНЅАКИС, АВТОРОТ НА „ГРКОТ ЗОРБА“