СВЕТОТ ГО ИМАШЕ НАЈТОПЛИОТ ОКТОМВРИ ДОСЕГА ДОДЕКА 11.000 НАУЧНИЦИ НАЈАВУВААТ КЛИМАТСКА ВОНРЕДНА СОСТОЈБА