„АМАЗОН“ ИНВЕСТИРА 4,5 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ ВО СЕРИИ И ЈА СЕЛИ БИТКАТА СО „НЕТФЛИКС“ ВО ЕВРОПА