остров

Таг
35Вести

НАЈКРАТКИОТ МЕЃУНАРОДЕН МОСТ НА СВЕТОТ Е ДОЛГ 10 МЕТРИ И ГИ ПОВРЗУВА САД И КАНАДА

ГРЧКИОТ ОСТРОВ ТИЛОС ПОСТИГНА ЕНЕРГЕТСКА САМОСТОЈНОСТ И НУЛТА СТАПКА НА ОТПАД

НОВ ОСТРОВ СЕ РОДИ ПОКРАЈ БРЕГОТ НА ЈАПОНИЈА КАКО РЕЗУЛТАТ НА ПОДВОДНИ ВУЛКАНСКИ ЕРУПЦИИ

ГУБЕША – ОСТРОВЧЕ СО САМО ТРИ КУЌИ ВО ЈАДРАНСКОТО МОРЕ

ВЕЛШКИОТ ОСТРОВ БАРДСИ ПРОГЛАСЕН ЗА МЕСТО СО НАЈТЕМНО НЕБО ВО ЕВРОПА

НАУЧНИЦИТЕ ПРВПАТ ОТКРИЈА БЕБИЊА НА РОЗОВА ИГУАНА НА ГАЛАПАГОС

СМРЕКА НА НОВОЗЕЛАНДСКИ ОСТРОВ Е НАЈОСАМЕНОТО ДРВО НА СВЕТОТ

МАЛДИВИ ЌЕ ГРАДИ ПЛОВЕЧКИ ГРАД ЗА 20.000 ЛУЃЕ ЗА ДА СЕ СПРАВИ СО РАСТОТ НА НИВОТО НА МОРЕТО

ВО ХРВАТСКА СЕ ПРОДАВААТ ПРИВАТНИ ОСТРОВИ, НО НА НИВ НЕ СМЕЕ ДА СЕ ГРАДИ

НАУЧНИЦИТЕ СЛУЧАЈНО ГО ОТКРИЛЕ НАЈСЕВЕРНИОТ ОСТРОВ НА СВЕТОТ ПОКРАЈ БРЕГОТ НА ГРЕНЛАНД