планински врв

Таг
2Вести

ГРУПА ПЛАНИНАРИ ТРГНА ВО ИСТОРИСКО ЗИМСКО ИСКАЧУВАЊЕ НА ВРВОТ К2, КОЈ ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЗЕДЕ 86 ЖИВОТИ

ШВЕДСКА ГО ИЗГУБИ НАЈВИСОКИОТ ПЛАНИНСКИ ВРВ ПОРАДИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛУВАЊЕ