поезија

Таг
21Вести

СЕ ОТВОРА ВТОРОТО ИЗДАНИЕ НА СКОПСКИОТ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ

СКОПСКИ ПОЕТСКИ ФЕСТИВАЛ ИЗБИРА ЕДЕН УЧЕСНИК ПРЕКУ ПОЕТСКОТО ЧИТАЊЕ „ОТСКОЧНА ДАСКА“

КНИГАТА „ЛИРСКИ ЕЛЕГИИ“ НА ПОЕТОТ И ДОКТОР АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ ПРЕВЕДЕНА НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК

ЛЕКАРОТ АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ ОБЈАВИ ДВЕ КНИГИ ПОЕЗИЈА

ИТАЛИЈАНСКО СПИСАНИЕ ОБЈАВИ ПЕСНИ ОД АЦО ШОПОВ ЗА НЕГОВИОТ 98. РОДЕНДЕН

РОБОТ НА ОКСФОРД ЈА НАУЧИ „БОЖЕСТВЕНАТА КОМЕДИЈА“ НА ДАНТЕ И ЌЕ ЈА ИЗВЕДЕ ВО ЖИВО

СИНОЛИЧКА ТРПКОВА ЈА ПРОМОВИРА СВОЈАТА ПРВА ПРОЗА „НИКОГАШ НЕ КАЖУВАМ“

ДЕТСКА ПОЕЗИЈА НАЈТЕШКО СЕ ПИШУВА, ВЕЛИ БИТОЛСКИОТ ЛЕКАР АЛЕКСАНДАР ТРАЈКОВСКИ ЗА СВОЈАТА НОВА КНИГА

ВОЗЕТЕ СЕ СО АВТОБУС ВО БИТОЛА И ЧИТАЈТЕ ПОЕЗИЈА

КОВИД ПАНДЕМИЈАТА МЕ ИНСПИРИРАШЕ ЗА ПОЕЗИЈАТА „ЛУДИЛО.ПИСМА.ОТКРОВЕНИЕ“, ВЕЛИ ИГОР КРАЈЧЕВ