АРКТИЧКИОТ МРАЗ УМИРА, ЗАКЛУЧИ ИСТОРИСКАТА НАУЧНА ЕКСПЕДИЦИЈА КОЈА ПО ЕДНА ГОДИНА СЕ ВРАТИ ДОМА