ИЛОН МАСК НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ ЈА ПОКРИЕ ЦЕЛАТА ЕВРОПА СО ПОЛНАЧИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ