БАРБАДОС Е ПРВАТА ДРЖАВА ПО 30 ГОДИНИ КОЈА ЌЕ ЈА ОТФРЛИ КРАЛИЦАТА И ЌЕ СТАНЕ РЕПУБЛИКА