СКОПСКИ ДРАМСКИ ТЕАТАР ИЗДАДЕ МОНОГРАФИЈА ЗА РИСТО СТЕФАНОВСКИ И ЈА ИМЕНУВАШЕ ГОЛЕМАТА САЛА ВО НЕГОВА ЧЕСТ