ПИСАТЕЛИТЕ ВОЈЌЕХ ЈАГЕЛСКИ И РОКСАНА ЈЕНДЖЕЈЕВСКА-БРУБЕЛ ГОСТУВААТ ВО СКОПЈЕ ПО ПОВОД МЕСЕЦОТ НА ПОЛСКАТА ЛИТЕРАТУРА