Сараево

Таг
8Вести

ДАРКО АЛЕКСОВСКИ И НАДА ПРЉА ДЕЛ ОД ИЗЛОЖБА ВО САРАЕВО КОЈА ПОВРЗУВА УМЕТНОСТ И ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

БОСАНСКИ АРХИТЕКТ СЕ ВРАТИ ОД ЛОНДОН ВО РОДНОТО САРАЕВО И СО ПАРТНЕРКА ОД АНГЛИЈА ДИЗАЈНИРАШЕ СТАР СТАН КАКО ПОТСЕТНИК НА ВОЈНАТА

СО РАДОСТ ЈА ПРЕТСТАВИВ МАКЕДОНСКАТА РОК-СЦЕНА НА ИЗЛОЖБА ВО САРАЕВО, ВЕЛИ МУЗИЧКИОТ ХРОНИЧАР ТОШО ФИЛИПОВСКИ

ЌЕ ВИ ГО ПЕАМ ЈОНЧЕ ХРИСТОВСКИ, ВЕЛИ ДРАЖЕН ЖЕРИЌ-ЖЕРА ПРЕД КОНЦЕРОТ НА „ЦРВЕНА ЈАБУКА“ ВО СКОПЈЕ

САРАЕВО ГО ПРЕЧЕКА МАНЧЕВСКИ КАКО ЛЕГЕНДА НА ЕВРОПСКАТА КИНЕМАТОГРАФИЈА, „КАЈМАК“ НА ЦРВЕНИОТ КИЛИМ

КРАТКИОТ ФИЛМ НА ЛЕОН РИСТОВ „ЌЕ МУ СЕ ЈАВАМ НА ТАТКО ТИ“ ЌЕ ИМА ПРЕМИЕРА НА ФИЛМСКИОТ ФЕСТИВАЛ ВО САРАЕВО

БРУС ДИКИНСОН ПРОГЛАСЕН ЗА ПОЧЕСЕН ГРАЃАНИН НА САРАЕВО, ВО КОЈ ОДРЖА ТАЕН КОНЦЕРТ СРЕДЕ ВОЈНАТА ВО БИХ

БОЈА, ЧЕТКА И ПАТЕНТ – ИЗЛОЖБА НА МАРИЈА КОНЕСКА ВО САРАЕВО