шах

Таг
6Вести

ВЛАДИМИР ТРКАЉАНОВ ОД КОЧАНИ ПОБЕДИ НА ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН ШАХОВСКИ ТУРНИР ЗА СЛЕПИ ЛИЦА ВО ШТИП

НЕОПХОДНИ НИ СЕ ПОДОБРИ ИНФРАСТРУКТУРНИ УСЛОВИ ВО ГРАДОВИТЕ, РЕКОА УЧЕСНИЦИТЕ НА ПРВИОТ ШАХОВСКИ ТУРНИР ЗА СЛЕПИ ЛИЦА ВО ШТИП

ШТИП ЌЕ БИДЕ ДОМАЌИН НА ПРВИОТ ШАХОВСКИ ТУРНИР ЗА СЛЕПИ ЛИЦА

НАЈПОЗНАТИОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ШАХОВСКИ ТАБЛИ НЕ МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ СО НАРАЧКИТЕ ПО СЕРИЈАТА „ДАМСКИ ГАМБИТ“

ХИТ СЕРИЈАТА „ДАМСКИ ГАМБИТ“ Е ЕДНА ОД ПРИЧИНИТЕ ЗА НОВИОТ БУМ НА ШАХОТ, ГАРИ КАСПАРОВ СЕ ПОГРИЖИЛ ДА БИДЕ АВТЕНТИЧНА

ВИКИНШКА ШАХОВСКА ФИГУРА КУПЕНА ЗА ПЕТ ФУНТИ МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАДЕ ЗА ЕДЕН МИЛИОН