ГРЕТА Е ПОСРЕЌНА ЛИЧНОСТ ОТКАКО ПОЧНА СО КЛИМАТСКИОТ АКТИВИЗАМ, ВЕЛИ НЕЈЗИНИОТ ТАТКО СВАНТЕ ТУНБЕРГ