вселена

Таг
56Вести

РУСИЈА ГО ПОБЕДИ ХОЛИВУД И ЈА ОДРЖА ПРЕМИЕРАТА НА ПРВИОТ ИГРАН ФИЛМ СНИМЕН ВО ВСЕЛЕНАТА

ЕВРОПА ЛАНСИРА МИСИЈА КОН ЈУПИТЕР ЗА ДА ГИ ИСТРАЖИ ПОТПОВРШИНСКИТЕ ОКЕАНИ НА НЕГОВИТЕ МЕСЕЧИНИ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ ДАДЕ НОВ УВИД ВО „СТОЛБОВИТЕ НА СОЗДАВАЊЕТО“

НЕПТУН И НЕГОВИТЕ ПРСТЕНИ БЛЕСКААТ НА НОВИТЕ СНИМКИ НА ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“

„ВОНЗЕМСКИОТ“ ЦРН ДИЈАМАНТ ЕНИГМА СЕ ПРОДАДЕ ЗА 3,75 МИЛИОНИ ЕВРА

ВО МЛЕЧНИОТ ПАТ ОТКРИЕН ДОСЕГА НЕВИДЕН ПУЛСИРАЧКИ ОБЈЕКТ

ТЕЛЕСКОПОТ „ЏЕЈМС ВЕБ“ СЕ ПАРКИРАШЕ НА ПОЗИЦИЈАТА ОД КАДЕ ШТО ЌЕ ЈА ИСТРАЖУВА ВСЕЛЕНАТА

ЌЕ СЕ ПРОДАВА РЕДОК ЦРН ДИЈАМАНТ, СЕ ВЕРУВА ДЕКА ИМА ВОНЗЕМСКО ПОТЕКЛО

ОД „ПЕРСЕВЕРАНС“ ДО „ЏЕЈМС ВЕБ“, 2021 БЕШЕ ГОДИНА НА ИСКЛУЧИТЕЛНИ ВСЕЛЕНСКИ ПОТФАТИ

НОВИОТ ВСЕЛЕНСКИ ТЕЛЕСКОП „ЏЕЈМС ВЕБ“ ЌЕ БИДЕ ЛАНСИРАН НА 24 ДЕКЕМВРИ, ЌЕ ОТКРИВА ЅВЕЗДИ СТАРИ 13,5 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ