ПРОФЕСОРОТ ВАСИЛКОВСКИ ОД БОСТОНСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ДОНИРАШЕ ВРЕДНИ КНИГИ НА ВЕЛЕШКАТА БИБЛИОТЕКА