Абориџини

Таг
4Вести

АВСТРАЛИСКАТА ВЛАДА ГИ КУПИ ПРАВАТА ЗА АБОРИЏИНСКОТО ЗНАМЕ ЗА ДА МОЖЕ СИТЕ ДА ГО КОРИСТАТ

АВСТРАЛИЈА ЈА ВРАТИ НАЈСТАРАТА ТРОПСКА ДОЖДОВНА ШУМА НА СВЕТОТ ВО СТАРАТЕЛСТВО НА АБОРИЏИНИТЕ

НАЈСТАРОТО УМЕТНИЧКО ДЕЛО ВО АВСТРАЛИЈА Е ЦРТЕЖ НА КЕНГУР СТАР 17.300 ГОДИНИ

АВСТРАЛИЈА ПРВПАТ ИЗБРА АБОРИЏИН ЗА МИНИСТЕР И НА ПРОМОЦИЈАТА ДОЈДЕ СО КОЖА ОД КЕНГУР