Алцхајмерова болест

Таг
2Вести

ВИЈАГРАТА БИ МОЖЕЛА ДА ГО НАМАЛИ РИЗИКОТ ОД АЛЦХАЈМЕРОВА БОЛЕСТ, ВЕЛИ БРИТАНСКО ИСТРАЖУВАЊЕ НА 260.000 МАЖИ

ТОКСИЧНИ ПРОТЕИНИ ПОВРЗАНИ СО АЛЦХАЈМЕР СЕ ОТКРИВААТ ПРЕКУ СПЕЦИЈАЛНО ТЕСТИРАЊЕ НА КРВТА