Амазонија

Таг
7Вести

ВО АМАЗОНИЈА ОТКРИЕН ОГРОМЕН ДРЕВЕН ГРАД КОЈ БИЛ ДОМ НА ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЛУЃЕ

ЗА 15 ГОДИНИ УНИШТЕНИ 43 МИЛИОНИ ХЕКТАРИ ТРОПСКИ ШУМИ, РАМНО НА ГОЛЕМИНАТА НА ГЕРМАНИЈА

„ДРЕВНА СИСТИНСКА КАПЕЛА“ ОТКРИЕНА ВО ЗАФРЛЕНИ АМАЗОНСКИ ШУМИ, СОДРЖИ ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЦРТЕЖИ СТАРИ 12.500 ГОДИНИ

УНИШТУВАЊЕТО НА АМАЗОНСКИТЕ ДОЖДОВНИ ШУМИ Е НАЈГОЛЕМО ОД 2008

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛЕ ЈАГУЛА КОЈА ОСЛОБОДУВА СТРУЈА ОД 860 ВОЛТИ

ДИКАПРИО ДОНИРАШЕ ПЕТ МИЛИОНИ ДОЛАРИ ЗА ОБНОВА НА АМАЗОНСКИТЕ ШУМИ

ШУМА СО ГОЛЕМИНА НА ФУДБАЛСКИ ТЕРЕН СЕ СЕЧЕ ВО АМАЗОНИЈА СЕКОЈА МИНУТА