Арво Перт

Таг
2Вести

АФРИКАНСКАТА ДИВА АНЖЕЛИК КИЏО И ЕСТОНСКИОТ КОМПОЗИТОР АРВО ПЕРТ ЈА ДОБИЈА „НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА МУЗИКА“ ЗА 2023

ФИЛХАРМОНИЈАТА ПРВПАТ ЈА СВИРИ СИМФОНИЈАТА „ЛОС АНЏЕЛЕС“ ОД АРВО ПЕРТ