астероид

Таг
11Вести

НАСА ДОНЕСЕ ПРИМЕРОЦИ ОД АСТЕРОИД НА ЗЕМЈАТА КОИ МОЖЕ ДА ДАДАТ УВИД ВО ФОРМИРАЊЕТО НА НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ

ЈАПОНСКИТЕ НАУЧНИЦИ ПРОНАЈДОА ПАРЧИЊА АСТЕРОИД ВО КАПСУЛАТА ДОНЕСЕНА ОД ВСЕЛЕНАТА

НА ЗЕМЈАТА ПРИСТИГНАА ПОДАТОЦИ ОД ПРЕД 4,6 МИЛИЈАРДИ ГОДИНИ КОИ БИ МОЖЕЛЕ ДА ГО ОБЈАСНАТ ПОТЕКЛОТО НА СОНЧЕВИОТ СИСТЕМ

ПО ПАТ ОД ШЕСТ ГОДИНИ И ШЕСТ МИЛИЈАРДИ КИЛОМЕТРИ, ЈАПОНСКО ЛЕТАЛО ЌЕ ДОНЕСЕ МАТЕРИЈАЛ СОБРАН ОД АСТЕРОИД

ЛЕТАЛО НА НАСА УСПЕШНО СЛЕТА НА АСТЕРОИД НА 330 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ ОД ЗЕМЈАТА ЗА ДА СОБЕРЕ ЧЕСТИЧКИ

ВО АВСТРАЛИЈА ОТКРИЕН НАЈСТАРИОТ АСТЕРОИДСКИ КРАТЕР НА СВЕТОТ

ЈАПОНСКА СОНДА СЕ СПУШТИ НА АСТЕРОИД ОДДАЛЕЧЕН 300 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

СВЕТОТ ГО ОЧЕКУВА НАЈСИЛНОТО МЕТЕОРСКО ШОУ НА ГОДИНАТА – ГЕМИНИДИ

ПРИСТИГНАА ПРВИТЕ СНИМКИ ОД АСТЕРОИД ВО ДВИЖЕЊЕ, ОДДАЛЕЧЕН 280 МИЛИОНИ КИЛОМЕТРИ

ЈАПОНСКИ РОБОТИ НАПРАВИЈА ИСТОРИСКО СЛЕТУВАЊЕ НА ПОВРШИНА НА АСТЕРОИД