астрономија

Таг
31Вести

ХИТ-СЕРИЈАТА „ПРОБЛЕМ СО ТРИ ТЕЛА“ Е ИНСПИРИРАНА ОД ВИСТИНСКА ЗАГАТКА ВО АСТРОНОМИЈАТА

КОМЕТА ПОГОЛЕМА ОД МОНТ ЕВЕРЕСТ БИ МОЖЕЛА ДА СЕ ГЛЕДА СО ГОЛО ОКО СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ

ОТКРИЕН НАЈСВЕТЛИОТ ОБЈЕКТ ВО ВСЕЛЕНАТА СО ЦРНА ДУПКА КОЈА ГОЛТА ЕДНО СОНЦЕ НА ДЕН

НОВ ТЕЛЕСКОП ВО ЧИЛЕ ЌЕ ОВОЗМОЖИ НАЈДОБАР ПОГЛЕД ВО ВСЕЛЕНАТА ДОСЕГА

АСТРОНОМИТЕ ОТКРИЈА ОГРОМЕН ПРСТЕН ОД ГАЛАКСИИ КОЈ ГО МЕНУВА РАЗБИРАЊЕТО НА ВСЕЛЕНАТА

ОТКРИЕНИ ШЕСТ ПЛАНЕТИ КОИ КРУЖАТ ОКОЛУ СВОЈАТА ЅВЕЗДА ВО КООРДИНИРАН ТАНЦ

НОВООТКРИЕНАТА КОМЕТА НИШИМУРА БИ МОЖЕЛА ДА БИДЕ ВИДЛИВА СО ГОЛО ОКО ВИКЕНДОВ

АСТРОНОМИТЕ ЈА ОТКРИЈА НАЈГОЛЕМАТА КОСМИЧКА ЕКСПЛОЗИЈА ДОСЕГА, КОЈА ТРАЕ ВЕЌЕ ТРИ ГОДИНИ

АСТРОНОМИТЕ ПРВПАТ ГО ФАТИЛЕ МОМЕНТОТ КОГА ЅВЕЗДА ГОЛТА ПЛАНЕТА

БРОЈОТ НА МЕСЕЧИНИТЕ НА ЈУПИТЕР ПОРАСНА НА 92, НАЈМНОГУ ВО НАШИОТ СОНЧЕВ СИСТЕМ