ПРЕВЕДЕН НА МАКЕДОНСКИ РОМАНОТ „ДОЊА ПЕРФЕКТА“ НА ШПАНСКИОТ ПИСАТЕЛ БЕНИТО ПЕРЕС ГАЛДОС