Еквадор

Таг
2Вести

ЕКВАДОР ЌЕ ГО ПРОШИРИ ПРИРОДНИОТ РЕЗЕРВАТ ГАЛАПАГОС ЗА 60.000 КВАДРАТНИ КИЛОМЕТРИ

ДОМОРОДНА ЕКВАДОРКА КОЈА ЈА ОДБРАНИ АМАЗОНИЈА ОД НАФТЕНИ КОМПАНИИ МЕЃУ ДОБИТНИЦИТЕ НА СВЕТСКАТА ЕКОЛОШКА НАГРАДА ГОЛДМАН