електрична енергија

Таг
4Вести

ДАНСКА Е СВЕТСКИ ЛИДЕР ВО ПРОИЗВОДСТВОТО НА СТРУЈА ОД ВЕТЕР И СОНЦЕ, МАКЕДОНИЈА НА САМО 3%

СВЕТОТ СЕ ВРТИ КОН ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА, ПРОИЗВОДСТВОТО ЌЕ ПОРАСНЕ ЗА 50% ВО СЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛЕ ЈАГУЛА КОЈА ОСЛОБОДУВА СТРУЈА ОД 860 ВОЛТИ

СИНГАПУР ДОБИ УЧИЛИШТЕ КОЕ ТРОШИ ОНОЛКУ СТРУЈА КОЛКУ ШТО САМОТО ПРОИЗВЕДУВА