електрични автомобили

Таг
18Вести

КИНЕСКА КОМПАНИЈА ПРВПАТ ЈА НАДМИНА „ТЕСЛА“ ВО ПРОДАЖБАТА НА ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ

„РЕНО“ ЈА ПРЕТСТАВИ МАРКАТА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА „АМПЕР“, ПРВИОТ МОДЕЛ ЌЕ СЕ ПРОИЗВЕДУВА ВО СЛОВЕНИЈА

НОРВЕЖАНИТЕ СО НОВ РЕКОРД, РЕЧИСИ 80% ОД КУПЕНИТЕ АВТОМОБИЛИ ЛАНИ БИЛЕ ЕЛЕКТРИЧНИ

ЕУ ЈА ПОДДРЖА ЗАБРАНАТА ЗА ПРОДАЖБА НА НОВИ БЕНЗИНСКИ И ДИЗЕЛСКИ АВТОМОБИЛИ ОД 2035

„ЛАМБОРГИНИ“ ПЛАНИРА СИТЕ НЕГОВИ МОДЕЛИ ДА БИДАТ ЕЛЕКТРИЧНИ ДО 2024

ХРВАТСКАТА АВТОКОМПАНИЈА „РИМАЦ“ ЌЕ ГРАДИ НОВО СЕДИШТЕ ОД 200 МИЛИОНИ ЕВРА, ЌЕ ИМА И ТЕСТ ПАТЕКА

ШПАНИЈА ЌЕ ГО СУБВЕНЦИОНИРА КУПУВАЊЕТО НА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА СО 800 МИЛИОНИ ЕВРА

РЕКОРДНИ 54% ОД НОВОКУПЕНИТЕ АВТОМОБИЛИ ВО НОРВЕШКА ВО 2020 БИЛЕ ЕЛЕКТРИЧНИ

ВО ЕВРОПА ГОДИНАВА ПРОДАДЕНИ НАД 500.000 ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ

ЊУЈОРК ВЛОЖУВА 750 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ВО ИНФРАСТРУКТУРАТА ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ АВТОМОБИЛИ