Енди Ворхол

Таг
4Вести

ПОРТРЕТ НА МЕРИЛИН МОНРО ОД ВОРХОЛ ЌЕ СТАНЕ НАЈСКАПАТА СЛИКА ОД 20. ВЕК

ЏАРЕД ЛЕТО ЌЕ ГО ГЛУМИ ЕНДИ ВОРХОЛ

ЕНДИ ВОРХОЛ КАКО СРАМЕЖЛИВ И РЕЛИГИОЗЕН УМЕТНИК НА ИЗЛОЖБА ВО ЛОНДОНСКИ ТЕЈТ