Енио Мориконе

Таг
3Вести

НЕОБЈАВЕНА И ПОМАЛКУ ПОЗНАТА ФИЛМСКА МУЗИКА НА МОРИКОНЕ ЌЕ СЕ НАЈДЕ НА НЕГОВИОТ ПРВ ПОСМРТЕН АЛБУМ

ПОЧИНА ЕНИО МОРИКОНЕ, КОМПОЗИТОР ЧИЈА МУЗИКА БЕШЕ ДЕЛ ОД ФИЛМСКИ СЦЕНАРИЈА

ЕНИО МОРИКОНЕ ДОБИ МУРАЛ ВО ГРЧКА ЛАРИСА