ерупција

Таг
8Вести

ЗАВРШИ НАЈДОЛГАТА ВУЛКАНСКА ЕРУПЦИЈА НА ИСЛАНД ВО ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ КОЈА СТАНА ТУРИСТИЧКА АТРАКЦИЈА

ИСЛАНЃАНИТЕ ОДБЛИСКУ УЖИВАА ВО АКТИВЕН ВУЛКАН КОЈ ЕРУПТИРАШЕ ЗА ПРВПАТ ПО 800 ГОДИНИ

ЖИВОТОТ ПОД ЕТНА – ЕРУПЦИИТЕ СЕ СПЕКТАКУЛАРНИ, НО ОСТАВААТ ТОНИ ПРАШИНА ВО ГРАДОВИТЕ

ЕТНА ГО ОСВЕТЛИ НОЌНОТО НЕБО ИСФРЛУВАЈЌИ ЛАВА ДО ВИСОЧИНА ОД 1.500 МЕТРИ

ФИЛИПИНСКА ДВОЈКА СЕ ВЕНЧАШЕ СРЕДЕ ВУЛКАНСКА ЕРУПЦИЈА

150 ДОЛАРИ ЗА ДА СЕ ВЛЕЗЕ ВО КРАТЕРОТ – ВАЈТ АЈЛЕНД Е ПРИВАТЕН ВУЛКАН ШТО ПОСТОЈАНО Е АКТИВЕН

АСТРОНАУТ СНИМИ ЕРУПЦИЈА НА ВУЛКАН ОД ВИСОЧИНА ОД 400 КИЛОМЕТРИ