езера

Таг
3Вести

САМО 14% ОД РЕКИТЕ НА СВЕТОТ СЕ НЕДОПРЕНИ ОД ЧОВЕКОТ, А ЗА 50 ГОДИНИ ИСЧЕЗНАЛЕ 80 ВИДОВИ РИБИ

БРОЈОТ НА ЕЗЕРАТА КОИ НАСТАНУВААТ СО ТОПЕЊЕТО ГЛЕЧЕРИ СЕ ЗГОЛЕМИЛ ЗА 50% ВО ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ

КАФЕ, ЕЗЕРА И БЕБИЊА ШТО СПИЈАТ НА -20 СТЕПЕНИ – ФИНСКА СЛАВИ 100 ГОДИНИ